SIK SORULAN SORULAR
İlk İletişim Yöntemleri
- Acil durumlar söz konusu ise hemen telefon edip muayenehanemize gelebilirsiniz.
- Diğer durumlarda telefon veya mesaj ile yada WhatsApp yolu ile haberleşerek hastanın ve doktorun müsait olduğu bir zaman dilimine randevu verilir.
- Muayeneye aç gelmeniz gerekmemektedir.
- Muayene öncesi herhangi bir tahlil veya görüntüleme yaptırmanız gerekmemektedir. İhtiyaç olması durumunda doktorunuz gerekli tahlil ve tetkikleri isteyecektir.
- Hastalığınız ile ilgili daha önce yaptırdığınız tedavi ve işlemler varsa onlara ait olan dökümanları da getirmeniz gerekir.
- Konuşma ve anlatım güçlüğü olan hastaların, hastanın durumunu izah edebilecek bir yakını ile gelmesi faydalı olur.
- Teşhis konmadan tedavinin ne kadar süreceği hakkında bir şey söylenemez ancak örnek olması amacıyla bazı hastalık ve ilaç ve cerrahi tedavi süreleri hakkında fikir verilebilir
- Genel KBB muayenesi 20 dakika kadar sürer.
- Orta kulak iltihabı ameliyatı genel anestezi altında 1 ila 3 saaat sürebilir.
- Kulağa tüp takılması ve geniz eti ameliyatı ne kadar sürer?Ameliyat yaklaşık 20-30 dk sürer. İlaç tedavisiyle iyileşmeyen tekrarlayıcı seröz otitlere (orta kulakta sıvı)tüp takmak gerekir. İlaç tedavisi sırasında düzenli olarak orta kulak basıncı takip edilir. Çocuk hastaların büyük çoğunluğunda aynı seansta geniz eti ameliyatı da yapılır.
- Vertigo Ne Kadar Sürede Geçer?
Vertigonun ne kadar süreceği, atakları kaynak nedenin durumuna bağlı değişiklik gösterecektir. Ataklar birkaç saniye ve ayalar arasında değişen sürelerde olabiliyor. Yaşanılan rahatsızlıkların şiddeti ve ataklar arasındaki zaman aralığı vertigo kaynağına bağlıdır.
Baş ve Boyun Cerrahisi
Baş Boyun Cerrahisi, baş ve boyun bölgesinde yer alan tiroid, paratiroid bezi, kaslar, gırtlak ve kıkırdaklar ile diğer dokular ile ilgili şişlik, kist, tümörlerin tanısı, iltihap, kitle, tedavi ve ameliyatlarının gerçekleştirildiği birimdir.
Baş ve boyun bölgesinde ağrısız ve gün geçtikçe büyüyen şişlik. Ağız, dil ve dudak bölgesinde iyileşmeyen yaralar,
Çiğneme ve yutkunma konusunda güçlük çekmek,
Ses kısıklığı ve seste değişikliği,
Nefes almada ve konuşmada güçlük,
Devam eden kulak ağrısı, işitmede güçlük çekmek
Baş, boyun bölgesinde ağrı, ses kısıklıkları, şişlik ve yoğun sigara içen hastalarımız endoskopik muayeneler yanında flexible stroboskopi ve endoskopi ile özellikle kanser açısından detaylı olarak incelenmektedir.
Baş boyun kanserlerinde erken teşhis büyük önem taşır. Baş boyun kanseri ameliyatlarında kanserli dokunun ortadan kaldırılması ve hastanın konuşma ve yutma yetileri üzerindeki sınırlamayı kaldırmak amaçlanır.
Ülkemizde sık rastlanan tiroid bezi hastalıkları, nodül ve kistlerin muayenesi, kan tetkikleri, guatr, ultrasonografisi ve iğne biyopsisi yapılmaktadır. Tiroit hastalıklarının tüm tetkikleri ve ilaç tedavilerinin yanı sıra aşırı büyük bazı nodüllerde, guatrlarda, tümör ihtimali olan hastalarda gereken ameliyatlar ilgili uzmanlardan oluşan ekiple birlikte yapılmaktadır.
Kaş, göz kapağı ve göz çukuru problemleri
Kepçe kulak sorunu
Burun ve dudak şekilsel bozuklukları
Yüz yaralanmaları ve kemik kırıkları
İyi ve kötü huylu tümörleri
Tükürük bezi hastalıkları
Dil tümörleri
Halk arasında bilinen adıyla tavşan dudak ve doğum lekeleri gibi diğer doğumsal yüz anomalileri
Yüz felci sekelleri
Kaza, yaralanma ve yanıklara bağlı şekil bozuklukları, fonksiyon kayıpları
Eski ameliyat ve yara izleri
Çene eklemi hastalıkları
Sinüzit doğru tedavi edilmediğinde farenjit, kronik gastrit, reflü, göz çevresi enfeksiyon ve apseleri, menenjit, beyin apsesi gibi çok ciddi hastalıklara neden olabilir. Sinüzit tanısı kulak burun boğaz muayenesi ve endoskopik muayene, direkt grafi ve sinüs tomogrofisi yöntemleri ile konulur.
“Akut”, “Subakut” ve “Kronik” olarak sınıflandırılan hastalıkta; akut sinüzitler yaklaşık 4 hafta sürer. İlaç tedavisiyle ya da kendiliğinden geçer. Subakut sinüzit bir geçiş evresidir. Bu evrede akut sinüzit iyileşmemiş; kronik sinüzit ise tam olarak oluşmamıştır. Kronik sinüzit ise yaklaşık 3 aydan uzun sürmektedir. Öncelikle antibiyotik tedavisi uygulanır. Eğer sinüzit kronikleşmişse yani ilaç ile tedavi edilemiyorsa sinüzit ameliyatı gündeme gelebilir. Kronik sinüzit hastalarına “Endoskopik Sinüs Cerrahisi” ya da uygun görülen hastalarda “Balon Sinoplasti Cerrahi” yöntemi uygulanabilmektedir.
Endoskopik sinüs ameliyatında sinüslerin doğal kanallarını tıkayan polip veya diğer anatomik bozukluklar düzeltilerek sinüslerin kanalları açılmaktadır. Fakat bu yöntem daha uzun iyileşme dönemi gerektirir. Komplikasyon riski açısından dikkatli ve özenli yapılması gereken bir ameliyattır. Balon sinoplasti daha güncel bir yöntemdir sadece yüz, alın ve geniz bölgesindeki sinüslere uygulanmaktadır. Hastanın bu yöntem için uygunluğu doktor tarafından belirlenmelidir. Bu tedavi ile hasta aynı gün taburcu edilmekte, ertesi gün işine dönebilmekte ve hastanın doğal anatomik yapısı bozulmamaktadır.
“Balon Sinüsoplasti” burun içinde hiçbir dokuya zarar vermeden, kanamaya yol açmadan ve tampon gerekmeden hızlı bir şekilde iyileşme sağlamaktadır. Bu yöntem, kalbin tıkanan damarlarının açılmasında kullanılan yönteme benzer bir şekilde sinüs tedavisinde uygulanmaktadır. Yöntemde, sinüslerin kapalı olan deliği bulunduktan sonra sönmüş haldeki balon bu deliğe yerleştirilmekte ve röntgen altında balonun doğru yerde olduğu gözlendikten sonra belli bir basınçla balon şişirilmektedir. Böylelikle açılması ya da genişletilmesi gereken delikte başarı sağlanmaktadır.
İLETİŞİM
Adres: Bahçelievler M. Savaştepe C. No:70/3 Altıeylül -Balıkesir / Türkiye
Tel: +90 (506) 045 67 89
mail: prof.dr.hasmetyazici@gmail.com